Установка, ремонт і профілактика побутової техніки: пральних машин, водонагрівачів (бойлерів), посудомийних машин, електроплит.
заявок (всього/місяць/сьогодні): 4308/83/4
Мови:   Русский   Українська
Дніпропетровськ
Стаціонарний (міський) телефон(056) 765-16-25
Мобільний телефон(093) 913-58-12

Вибір електроплити - про нагрівальні елементи і поверхні

У сьогоднішній час у продажу є безліч різних електроплит, причому різниця у них не лише зовнішня, а й внутрішня, а існуючі думки про переваги і недоліки не завжди виявляються вірними.

Конфорки бувають різних видів. Сучасні конфорки містять кілька спіралей, що за допомогою комутації спіралей перемикачами, дає можливість створювати різні режими підігріву.

Промисловість випускає різні види конфорок, що відрізняються технічними особливостями і маркуються кольором (кольоровий коло в центрі конфорки):

  • Червоне коло - "експрес-конфорки", мають велику ніж звичайні потужність. Такі "форсовані" конфорки нагріваються до максимальної потужності за 1 - 2 хвилини, вони призначені для швидкого розігріву їжі.
  • Білий коло - "автоматичні конфорки" з датчиком для обмеження температури, який охороняє конфорку від перегріву. При включенні такі конфорки автоматично переходять в режим максимальної потужності, швидко розігріваються, а після цього, датчик перемикає їх у вибраний перемикачами плити режим, в якому і буде відбуватися приготування їжі.
  • Без маркування - найпростіші конфорки, не мають ніяких технічних нововведень, повільно нагріваються і повільно остигають.

Конфорки також відрізняються за потужністю і діаметром.

Поверхня плити грає важливу роль. Плита з керамічної поверхнею буде сучасно виглядати, її просто очистити від залишків їжі, але вона не підходить для тих господинь, які роблять масштабні заготівлі варення, і тим, у кого масивні сковороди і каструлі норовлять вистрибнути з рук. З нагрівачів доступних в плитах з керамічної поверхнею, переважними є галогенові або індукційні.

Емальовані плити дешевше в ремонті, витримують багато випробувань, але вони виглядають простіше, і їх складніше чистити.

При покупці емальованому плити, краще вибирати таку, яка має, принаймні, одна "форсована" конфорка з червоною міткою, це дозволить швидко розігріти їжу буквально за пару хвилин.

Вбудовувані у кераміку нагрівачі зазвичай ділять за діаметром на декілька зон, так що з'являється можливість вибрати зону нагрівання, оптимальну для обраного діаметра посуду. У емальованих плитах просто вибирається конфорка підходяща по діаметру для вибраної посуду.

Дата: 21.05.2010         Переглядів: 928
Дивитись сайт на росiйськiй мовi
DevITLabs CMS