Правила користування та догляд за посудомийною машиною
Передусім необхідно прибрати з посуду залишки харчових продуктів, щоб не засмічувати фільтри. Найбільш брудний посуд завантажують у нижній кошик (тут найпотужніші водяні струмені). Внизу розміщують каструлі, кришки, сковороди і підноси. Каструлі перевертають, а глибокий посуд ставлять похило - це дозволяє воді стікати по поверхнях вниз.
Дрібний посуд поміщають у верхній кошик. У спеціальних власниках за ніжки підвішують келихи. Брудна поверхню посуду повинна бути повернена до нижньої частини посудомийної машини, склянки й каструлі - перевернуто догори дном.
Догляд за посудомийною машиною нескладний: регулярна протирання зовнішніх поверхонь чистою тканиною, а внутрішніх - змоченою в розчині оцту тканиною. Мікрофільтр чиститься щіткою, а сітчастий фільтр промивається водою.
У процесі роботи посудомийної машини велику роль грає сіль. Вона бере участь в процесі іоно-обміну та регенерації води в спеціальному відсіку. Завдяки цьому вода пом'якшується й після миття на посуді не залишається плям.